Clicky

 
Transport Online - Strafrechtelijk onderzoek na overboord geslagen containers

Strafrechtelijk onderzoek na overboord geslagen containers

Strafrechtelijk onderzoek na overboord geslagen containers
04-01-2019 15:36 | Algemeen | auteur ANP

DEN HELDER - [update 22:45 uur] Er komt een strafrechtelijk onderzoek naar de 270 containers die bij de Waddeneilanden overboord zijn geslagen waardoor de stranden vol troep liggen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Team Maritieme Politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport en staat onder leiding van een officier van justitie.

Op de Waddeneilanden en op het vasteland in Friesland en Groningen zijn de afgelopen dagen enkele tientallen zeecontainers en hun lading aangespoeld. Het opruimen van de rommel is een enorme klus. Mogelijk spoelt er de komende dagen nog meer aan.

De containers zijn verloren door het vrachtschip MSC Zoe. Rijkswaterstaat en de gemeente Vlieland hebben de reder van het schip inmiddels aansprakelijk gesteld voor de schade die de overboord geslagen containers hebben aangericht.

De honderd militairen die vrijdag zijn begonnen met het schoonmaken van de stranden van Schiermonnikoog gaan zaterdag naar verwachting verder met de klus. Dan heeft het tij vermoedelijk nieuwe rommel uit de overboord geslagen containers aan land gebracht. Vrijdag is er al 3 kilometer strand schoongemaakt. De militairen overnachten in tenten bij een kampeerboerderij.

Ook gaan veel vrijwilligers naar de eilanden om te helpen de stranden schoon te maken. Het strand van Terschelling was vrijdag al een stuk schoner, maar zo'n honderd vrijwilligers zetten het werk er zaterdag voort.

Ook het strand van Ameland was vrijdag nagenoeg schoon door de inzet van honderden vrijwilligers. De gemeente Ameland en de natuurvereniging It Fryske Gea kijken zaterdag of daar nieuwe opruimacties nodig zijn. Rijkswaterstaat houdt dit weekend een schoonmaakactie op Rottumeroog en Rottumerplaat.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  VAN BREE
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport
 • J.Roeland
  VAN DER MOST

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions