Transport Online - Vrachtwagenbouwer Volvo houdt miljoenen achteruit voor uitstootzaak

Vrachtwagenbouwer Volvo houdt miljoenen achteruit voor uitstootzaak

Vrachtwagenbouwer Volvo houdt miljoenen achteruit voor uitstootzaak
04-01-2019 11:16 | Transport | auteur ANP/BLOOMBERG

STOCKHOLM - De Zweedse vrachtwagenmaker Volvo heeft een voorziening* van 7 miljard kroon genomen vanwege problemen met de uitstoot van zijn trucks. Omgerekend is dat zo'n 683 miljoen euro. De hoogte van de voorziening kan nog aangepast worden, afhankelijk van de ontwikkelingen in de zaak.

Volvo maakte in oktober bekend dat een onderdeel in het systeem dat de uitstoot van schadelijke gassen beperkt, sneller slijt dan verwacht. Dat onderdeel zit in miljoenen trucks die in Europa en de Verenigde Staten zijn verkocht en de slijtage kan leiden tot te hoge uitstoot.

Volvo denkt de voorziening nodig te hebben voor onder meer het vervangen van het onderdeel, testen van vrachtwagens en overleggen met toezichthouders. De vrachtwagenmaker heeft nog niet besloten hoe het probleem opgelost wordt en onderzoekt de mogelijkheden nog.

Analisten noemden de voorziening "minder hoog dan verwacht''.


* Een voorziening is boekhoudkundig een grootboekrekening waarop meestal periodiek bedragen worden gestort met als oogmerk het saldo op enig moment in de toekomst aan te wenden voor het doel waar de voorziening oorspronkelijk voor gevormd werd, bijvoorbeeld groot onderhoud gebouwen, voor pensioen in eigen beheer of oninbare vorderingen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions