Clicky

 
Transport Online - Vinders ongevaarlijke zakken bellen 112 plat

Vinders ongevaarlijke zakken bellen 112 plat

Vinders ongevaarlijke zakken bellen 112 plat
04-01-2019 11:19 | Binnenland | auteur ANP

DRACHTEN - Het alarmnummer 112 wordt momenteel zo veel gebeld door mensen die op het strand van de Waddeneilanden zakken met een bepaalde chemische stof vinden, dat de meldkamer Noord-Nederland overbelast is. De inhoud van de zakken, waarin HDPE (hogedichtheidpolyetheen) zit, is echter ongevaarlijk en wie ze aantreft hoeft dan ook geen 112 te bellen, meldt de Veiligheidsregio Friesland.

In de nacht van dinsdag op woensdag vielen ongeveer 270 containers in slecht weer van een schip in de wateren boven het Duitse eiland Borkum. De stranden van Waddeneilanden liggen momenteel vol aangespoelde spullen uit de overboord geslagen containers. In drie ervan zitten vaten met giftig organisch peroxide in poedervorm. Eerder riepen de hulpdiensten mensen die de betreffende containers zien op 112 te bellen.

De Veiligheidsregio heeft foto’s getwitterd van de zakken en de stof waarvoor nu massaal met het alarmnummer wordt gebeld. De zakken zijn van Lotte Chemical, zo is te zien. Ze bevatten 25 kilo HDPE, een polyetheen, de meest gebruikte plastic. Ook van een zak waarvoor wèl 112 moet worden gebeld, heeft de Veiligheidsregio een foto getwitterd. Deze zakken moeten worden opgeruimd door hulpverleners met beschermende kleding.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  VAN BREE
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport
 • J.Roeland
  VAN DER MOST

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,984
Diesel1,608

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions