Transport Online - Veel animo voor opruimen strand Terschelling

Veel animo voor opruimen strand Terschelling

Veel animo voor opruimen strand Terschelling
04-01-2019 10:40 | Binnenland | auteur ANP

TERSCHELLING - Stichting De Noordzee, Natuurmonumenten, de Waddenvereniging en Wereld Natuur Fonds (WNF) gaan zaterdag met honderd vrijwilligers de stranden van Terschelling schoonmaken. Donderdag meldden honderden mensen zich aan om te helpen met het schoonmaken van het strand van het Waddeneiland, dat over een lengte van 20 kilometer is vervuild. De organisatie kan niet meer dan honderd mensen naar de stranden vervoeren.

De stranden van de Waddeneilanden liggen vol met plastic speelgoed, klapstoelen, lampen en verpakkingsplastic. In de nacht van dinsdag op woensdag zijn er tijdens een storm 270 zeecontainers overboord geslagen. Veel strandjutters zijn op de been om waardevolle materialen te vinden.

De goederen uit de containers zaten in piepschuim en plastic verpakt. Dat verpakkingsmateriaal belandt nu in zee, op het strand en in de duinen. Als dat langer in zee ligt, vrezen de organisaties dat vogels en andere dieren erin stikken. Ook kan het uiteenvallen in kleinere stukjes en zo bijdragen aan de plasticsoep.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  VAN BREE
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport
 • J.Roeland
  VAN DER MOST

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen