Transport Online - Plofkraak op geldautomaat Slotermeerlaan in Amsterdam [+foto's]

Plofkraak op geldautomaat Slotermeerlaan in Amsterdam

Plofkraak op geldautomaat Slotermeerlaan in Amsterdam [+foto's]
04-01-2019 10:12 | Binnenland | auteur Redactie

AMSTERDAM - Vrijdagochtend rond 03.39 uur vond er een plofkraak plaats op een geldautomaat aan de Slotermeerlaan in Amsterdam. Na de ontploffing werd gezien dat twee mannen op een scooter wegreden in de richting van de Lodewijk van Deysselstraat. In de omgeving stelde de politie een onderzoek in naar de voorvluchtige plofkrakers, hierbij werd ook een politiehelikopter ingezet.

Politiemensen die bij de geldautomaat kwamen zagen dat deze volledig van de kluis was geblazen. Onderdelen van de geldautomaat lagen zelfs aan de overkant van de straat. De directe omgeving van de geldautomaat is afgezet en een politiespecialist op het gebied van explosieven kwam ter plaatse om nader onderzoek te doen. Deze trof een mogelijk niet ontploft tweede explosief aan, hierop is de komst van de EOD (explosieven opruimingsdienst) van het ministerie van Defensie verzocht.

Onderzoek door de specialisten van de EOD wees uit dat er inderdaad nog een tweede explosief aanwezig was.

Hierop is de beslissing genomen om de bovenliggende woningen te ontruimen. Ook de naastliggende winkels moeten mensvrij blijven. Totaal zijn 30 personen opgevangen in het Stadsdeelkantoor.

Als voorzorgmaatregel is een ambulance- en brandweervoertuig ter plaatse opgesteld.

Het personeel van de EOD  heeft het explosief op een veilige manier weten te verwijderen. Het explosief wordt later op een afgelegen plek in het Westelijk havengebied tot ontploffing  gebracht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,326

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions