Clicky

 
Transport Online - Werknemers SecurCash in verwarring: toch géén ontslagbrief?

Werknemers SecurCash in verwarring: toch géén ontslagbrief?

Werknemers SecurCash in verwarring: toch géén ontslagbrief?
03-01-2019 19:00 | Faillissementen | auteur Redactie

UTRECHT - De verwarring is compleet bij de werknemers van SecurCash, nu de rechtbank de faillissementsvraag vandaag heeft afgewezen. “Ik ben stomverbaasd”, zegt Peter de Ridder, onderhandelaar bij CNV Vakmensen. “Er waren al curatoren aangesteld, daar hebben we vandaag uitgebreid mee gesproken. De werknemers zouden morgen een ontslagbrief gaan krijgen. Maar daar is nu geen sprake van, lijkt mij.”

De werknemers van geldtransporteur SecurCash zijn sinds gisterochtend in een merkwaardige soap beland. Op hun eerste werkdag van het jaar kregen 220 vaste medewerkers en ruim 100 uitzendkrachten ’s ochtends vroeg te horen dat hun werkgever faillissement zou gaan aanvragen. “Dat was een bittere pil, zo vlak na de jaarwisseling”, zegt De Ridder. “En nu gebeurt dit. Een bizarre gang van zaken, de faillissementsaanvraag lijkt slecht te zijn voorbereid.”

Problemen niet voorbij

Dat het faillissement van de baan is, betekent nog niet dat de problemen voorbij zijn, erkent De Ridder. “SecurCash staat er niet goed voor, dat is wel duidelijk. Maar voor de werknemers is de verwarring nu compleet.”

Werk gaat door

Het geldverkeer van en naar de winkels komt morgen desondanks weer op gang, wel of geen faillissement. “De komende weken gaat het werk voorlopig gewoon nog door”, zegt De Ridder. “Daarover hebben de curatoren al afspraken gemaakt met de klanten. Ook met het oog op een mogelijke doorstart. Maar het is nu wel een heel vreemd verhaal aan het worden. We hopen zo snel mogelijk duidelijkheid hierover te krijgen.”

Eerdere reorganisaties

SecurCash nam in oktober 2015 het geldtransport over van Brink’s. Daarbij gingen veel banen verloren. Maar ook daarna volgde de ene reorganisatie op de andere, met onder meer de sluiting van vestigingen in Arnhem, Amsterdam en Houten.

SecurCash heeft een hoofdkantoor in Delft en vestigingen in Rotterdam, Drachten en Best.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden