Clicky

 
Transport Online - Leger gaat helpen containers en spullen opruimen op de Wadden

Leger gaat helpen containers en spullen opruimen op de Wadden

Leger gaat helpen containers en spullen opruimen op de Wadden
03-01-2019 14:42 | Algemeen | auteur ANP | Redactie Transport Online

SCHIERMONNIKOOG - [update 16:57 uur] Op verzoek van meerdere burgemeesters verleent Defensie militaire bijstand op de Waddeneilanden. De militairen gaan helpen met het opruimen van de vervuilde stranden. Zo’n 100 militairen, afkomstig van de 43 Gemechaniseerde Brigade uit Havelte, worden ingezet. De inzet duurt waarschijnlijk 2 dagen. Diverse militairen zijn teruggeroepen van hun kerstverlof om mogelijk vanavond al naar de Waddeneilanden te vertrekken.

Het personeel gestationeerd op het militaire oefenterrein ‘de Vliehors’ op Vlieland, verleent al sinds woensdag hulp bij het opruimen van de stranden op het eiland. Zij maken daarbij ook gebruik van hun shovel en kiepauto.

In de nacht van 1 op 2 januari verloor het containerschip Zoë ter hoogte van het Duitse Waddeneiland Borkum 270 zeecontainers. De containers en hun inhoud spoelen momenteel aan in het waddengebied en zorgen voor veel rommel en mogelijke vervuiling. De omvang van de vervuiling vraagt om meer capaciteit dan op lokaal niveau ter beschikking is.De krijgsmacht heeft continu ruim 4.000 militairen paraat voor nationale inzet bij ernstige calamiteiten. Naast specialistische capaciteiten, zoals de EOD en drones, zijn ook militairen ter beschikking voor meer algemene taken, zoals het bewaken van een gebied, transportsteun, of militairen die stranden kunnen helpen schoonmaken.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  VAN BREE
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport
 • J.Roeland
  VAN DER MOST

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions