Netflix gebruikt beelden echte treinramp

Netflix gebruikt beelden echte treinramp
03-01-2019 09:49 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - In de Netflix-horrorfilm Death Note zijn beelden gebruikt van een echte treinramp, die in 2010 in België aan negentien mensen het leven heeft gekost.

In de film is een fictieve nieuwsuitzending te zien, met luchtbeelden van de echte treinramp bij Buizingen. Volgens de film hadden vijf kartelleden zich voor de trein geworpen, maar in werkelijkheid botste een stoptrein tegen een intercity. Meer dan 160 mensen raakten gewond.

Vervoersmaatschappij NMBS reageert in de krant De Standaard boos op het ongevraagde gebruik van de beelden. "Dit getuigt van weinig respect voor de slachtoffers en de nabestaanden.'' De maatschappij overweegt stappen tegen Netflix te nemen.

"Wansmakelijk en ontoelaatbaar'', oordeelt ook een van de overlevenden in de krant. "Je zult maar nietsvermoedend een avondje film zitten kijken en dan opnieuw geconfronteerd worden met het ongeval.''ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier