Clicky

 
Transport Online - Schade jaarwisseling: 15 tot 20 miljoen euro

Schade jaarwisseling: 15 tot 20 miljoen euro

Schade jaarwisseling: 15 tot 20 miljoen euro
02-01-2019 13:28 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - Verzekeraars schatten de schade van de jaarwisseling op 15 tot 20 miljoen euro. Volgens de eerste berekeningen van het Verbond van Verzekeraars kwam de particuliere schade vorig jaar uit op circa 10 miljoen. De schatting beperkt zich tot verzekerde schade die onder de dekking valt van particuliere opstal-, inboedel- en autoverzekeringen.

Stichting Salvage, die namens brandverzekeraars eerste hulp bij brand biedt aan verzekerden, ontving rond de jaarwisseling een recordaantal meldingen van woningbranden. Het hogere schadebedrag komt mede door het zachte weer, verklaart het verbond. "Het was droog en niet erg koud. De ervaring leert dat men dan langer buiten blijft om vuurwerk af te steken,” zegt Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars.

De schadeomvang door de vonkregen in Scheveningen is nog niet bekend doordat verzekeraars nog geen totaalbeeld van alle schadeclaims hebben. Het gaat voornamelijk om veel kleine schades en enkele woningbranden, zegt het verbond. "Onze prioriteit is het helpen van de gedupeerden", vertelt Weurding. ,,Het is niet uit te sluiten dat uiteindelijk de rekening bij verantwoordelijken terecht komt, maar daarvoor wachten we nader onderzoek af.”

"Dat Stichting Salvage nog nooit zoveel meldingen heeft ontvangen, toont aan dat er sprake was van een uitzonderlijke jaarwisseling”, aldus Weuring. Volgens de verzekeraars wordt de meeste schade veroorzaakt door illegaal vuurwerk en vandalisme.

De laatste jaren schommelde het schadebedrag tussen de 10 en 15 miljoen euro met 2016/2017 als uitschieter, toen was de schade 19 miljoen euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,982
Diesel1,625

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions