Clicky

 
Transport Online - FIFA onderzoekt eerdere uitbreiding WK

FIFA onderzoekt eerdere uitbreiding WK

FIFA onderzoekt eerdere uitbreiding WK
02-01-2019 11:55 | Sport | auteur ANP/RTR

DUBAI - De FIFA onderzoekt of al bij het komende wereldkampioenschap 48 in plaats van 32 landen mee kunnen doen. Dat onderzoek moet in maart, voor de loting van de kwalificatie in enkele continenten, klaar zijn. Voorzitter Gianni Infantino van de voetbalbond zei dat woensdag in Dubai.

De Zwitser heeft al vaker aangegeven zelf voorstander te zijn dat in 2022 in Qatar al 48 landen meedoen. Nu is het plan nog dat dat voor het eerst gebeurt in 2026.

Als de eerdere uitbreiding er komt, is het de vraag of Qatar het toernooi nog alleen kan organiseren. Omliggende landen als Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Egypte, hebben al aangegeven niet mee te willen doen omdat ze Qatar zien als een land dat terrorisme ondersteunt.

Infantino hoopt toch dat Qatar in het geval van uitbreiding naar 48 landen hulp krijgt. ,,Er zijn spanningen in de regio en het is aan de leiders van de landen daar naar te handelen. Misschien is het makkelijker om over een gezamenlijk voetbaltoernooi te praten dan over meer gecompliceerde zaken'', aldus Infantino.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions