Clicky

 
Transport Online - Containers van MSC Zoe aangespoeld op Waddeneilanden [+foto's]

Containers van MSC Zoe aangespoeld op Waddeneilanden

Containers van MSC Zoe aangespoeld op Waddeneilanden [+foto's]
02-01-2019 09:32 | Algemeen | auteur ANP

OOST-VLIELAND - [update 14:58 uur] In drie van de in de nacht van dinsdag op woensdag overboord geslagen containers zitten vaten organisch peroxide in poedervorm. Hoe gevaarlijk het spul precies is, is nog onduidelijk. "Het kan gaan om een van twee soorten: een zou bij 50 graden boven nul ontvlammen, de ander is alleen vervuilend, maar het is in beide gevallen niet wat je wilt’’, aldus een woordvoerder van de kustwacht.

Het schip MSC Zoe, een van de grootste containerschepen ter wereld, verloor een groot aantal containers in de wateren boven het Duitse eiland Borkum. Het schip kan circa 19.000 containers vervoeren. Volgens de Kustwacht zijn er 270 containers in zee terechtgekomen, beduidend meer dan de eerdere 30 die werden genoemd.

Een aantal is inmiddels aangespoeld op meerdere Waddeneilanden. Mensen zijn aan het jutten geslagen omdat er onder meer IKEA-meubels inzitten en bijvoorbeeld speelgoed, tv' s, auto-onderdelen, gloeilampen en stoeltjes.

Een woordvoerder van de veiligheidsregio Fryslân adviseert bij de containers met de peroxide weg te blijven en de stof niet in te ademen. Mensen wordt verzocht 112 te bellen als ze de betreffende containers zien. Het gaat om een gele container met nummer: MSCU3713629, een blauwe container met nummer: CXDU2077321 en een roestbruine container met nummer: TCLU41747408.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  VAN BREE
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport
 • J.Roeland
  VAN DER MOST

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions