Transport Online - Duitser rijdt in op mensenmenigte [+foto]

Duitser rijdt in op mensenmenigte

Duitser rijdt in op mensenmenigte [+foto]
01-01-2019 14:31 | Buitenland | auteur ANP/DPA

BOTTROP - Een Duitse automobilist is rond de jaarwisseling in het Ruhrgebied meerdere keren ingereden op voetgangers. Daardoor raakten zeker vijf personen gewond. De bestuurder had duidelijk de bedoeling om buitenlanders te doden, zegt minister Herbert Reul (Binnenlandse Zaken) van deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen.

De 50-jarige automobilist probeerde volgens Reul mensenmenigtes te raken die voornamelijk bestonden uit buitenlanders. De meeste slachtoffers vielen in de gemeente Bottrop, waar hij kort na middernacht inreed op mensen die met vuurwerk het begin van het nieuwe jaar vierden. Daar raakten vier mensen gewond, onder wie een kind. Een eerdere poging een voetganger aan te rijden zou zijn mislukt.

De man reed na de aanrijding door en probeerde in het nabijgelegen Essen nog twee keer om mensen aan te rijden. Daardoor raakte in één geval nog iemand lichtgewond. Toen agenten de verdachte later arresteerden, zou hij xenofobische uitspraken hebben gedaan. Onder de slachtoffers bevinden zich ook Syriërs en Afghanen.

De autoriteiten vermoeden dat de man psychische problemen heeft.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,296

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions