Transport Online - Huis Belgische politicus Theo Francken vrijgegeven na vondst poederbrief

Huis Belgische politicus Theo Francken vrijgegeven na vondst poederbrief

Huis Belgische politicus Theo Francken vrijgegeven na vondst poederbrief
31-12-2018 17:18 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

LUBBEEK - [update] De woning van de Belgische politicus Theo Francken (Nieuw-Vlaamse Alliantie) in Lubbeek is weer vrijgegeven. Dat gebeurde nadat de civiele bescherming de poederbrief had meegenomen die de voormalig staatssecretaris maandag ontvangen had. Niemand van het gezin of de andere aanwezigen is onwel geworden.

Dat meldt de korpschef van de lokale politie. Francken was tot 9 december staatssecretaris van Asielzaken in België.

De brief was maandag aan het begin van de middag aangekomen op het gemeentehuis in Lubbeek en Francken had die meegenomen naar huis en daar geopend. Toen bleek dat er een onbekend poeder in zat, werd de gezinswoning van de familie Francken afgesloten. Zowel het gezin Francken als twee medewerkers die ook aanwezig waren, moesten medisch onderzocht worden.

"De civiele bescherming heeft de brief en het poeder intussen meegenomen naar het laboratorium in Peutie, waar alles zal onderzocht worden", zegt de korpschef. ,,Er is niemand onwel geworden zodat het vermoedelijk niet om iets gevaarlijks ging maar dat zal het onderzoek uitwijzen. Intussen proberen we te achterhalen wie de brief verzonden heeft."

In een reactie haalt Francken in een video op Facebook uit naar haatzaaiende collega's en media. "Dit is niet prettig. Ik heb jonge kinderen. Men creëert haat, men beeldt mij af als nazisoldaat met het getrokken geweer, zoals (de politieke partij) Groen heeft gedaan. En dat gaat dan maar door en die denken dat ze zich alles mogen permitteren. Ze zaaien haat op die manier. En dan krijg je mensen die gek zijn en hele gekke dingen doen", aldus Francken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen