Transport Online - Poetin gearriveerd bij rampflat Rusland

Poetin gearriveerd bij rampflat Rusland

Poetin gearriveerd bij rampflat Rusland
31-12-2018 13:59 | Buitenland | auteur ANP

MAGNITOGORSK - De Russische president Vladimir Poetin is aangekomen bij de rampflat in de stad Magnitogorsk. Reddingwerkers zijn daar massaal uitgerukt om in het puin van de neergestorte flat naar overlevenden te zoeken.

De flat raakte zwaar beschadigd door een gasexplosie waarbij zeker vier doden vielen. Tien mensen zijn gewond uit het gebouw gehaald, nog eens zestien konden ongedeerd de flat verlaten. Er zijn nog tientallen vermisten.

Op de plaats van het ongeval probeerden 470 mannen met 70 graafmachines en voertuigen het puin te doorzoeken. Ernstige vorst van min 17 graden bemoeilijkt het werk, zei een regeringsvertegenwoordiger.

De ontploffing gebeurde in de vroege ochtend, toen de meeste inwoners nog lagen te slapen. De Russen hebben maandag een officiële vrije dag. Er staan 110 mensen geregistreerd als bewoner.

In Russische woonflats doen zich steeds vaker gasexplosies voor. Magnitogorsk, 1400 kilometer ten oosten van Moskou, wordt ook beschouwd als een van de meest vervuilde steden ter wereld vanwege de staalindustrie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions