Vliegverkeer Hannover stilgelegd nadat man achter vliegtuig wil aanrijden met auto

Vliegverkeer Hannover stilgelegd nadat man achter vliegtuig wil aanrijden met auto
29-12-2018 19:18 | Buitenland | auteur ANP

HANNOVER - Het vliegverkeer op de luchthaven van het Duitse Hannover is zaterdag urenlang stilgelegd nadat een man die onder invloed was van drugs met een auto het platform op was gereden. Hij reed in een auto met Pools kenteken.

De man ramde kort voor 16.00 uur met zijn auto een hek en reed vervolgens het platform op waar hij werd tegengehouden. Uit voorzorg werd al het vliegverkeer stilgelegd. Rond half acht werden voorbereidingen getroffen om het vliegverkeer weer op gang te brengen. Intussen waren 13 vluchten uitgesteld en 21 inkomende vluchten omgeleid of vertraagd.

De man is aangehouden. Hij testte positief op het gebruik van cocaïne en amfetamine. Zijn motief is niet bekend maar de politie heeft geen aanwijzingen dat het iets met terreur te maken heeft.

Volgens Duitse media zou de man hebben geprobeerd achter een vliegtuig aan te rijden dat net was geland. Het ging om een toestel van de Griekse maatschappij Aegean Airlines.

De veiligheidsmaatregelen op de luchthaven van onder meer Hannover zijn kort voor de kerst verscherpt. Dat gebeurde nadat bij het vliegveld van Stuttgart aanwijzingen waren voor een plan om een aanslag te plegen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden