Transport Online - 71.650 euro boete voor tachograaffraude

71.650 euro boete voor tachograaffraude

71.650 euro boete voor tachograaffraude
29-12-2018 10:26 | Buitenland | auteur Redactie

KARLSLUNDE - Recentelijk werd een Sloveense vrachtwagenchauffeur gestraft met een exorbitant hoge boete vanwege het manipuleren met zijn tachograaf. Een bedrag dat een transportbedrijf tot faillissement zou kunnen brengen.

Begin december, bij de Deense plaats Karlslunde, controleerde de politie een Sloveense vrachtwagen. De agenten ontdekten al snel dat de tachograaf in het voertuig alleen de route had geregistreerd van de afrit van de E20 snelweg naar de parkeerplaats waar het voertuig zich bevond. Hierdoor werd meteen aan manipulatie gedacht helemaal omdat de Sloveense chauffeur zich hevig verzette tegen een grondiger inspectie.

Speurhonden vonden een afstandsbedienig in de buurt van de vrachtwagen dat gebruikt wordt om het systeem om de tachograaf te manipuleren te bedienen. De chauffeur had het uit het raam gegooid toen hij de naderende politie zag.

Tijdens een intensieve controle werd de rest van het systeem ontdekt. Het systeem was zo geavanceerd dat de Deense politie nu van plan is het te gebruiken om haar agenten hier extra voor te trainen.

De chauffeur van de vrachtwagen en de eigenaar van de vrachtwagen kregen een boete van in totaal 535.000 Deense kronen wat gelijk staat aan ongeveer 71.650 euro. Het voertuig werd in beslag genomen totdat de boete is betaald. De chauffeur heeft eveneens een rijverbod voor Denemarken opgelegd gekregen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions