Clicky

 
Transport Online - Douane onderschept grote hoeveelheden drugs tijdens Kerst in Rotterdamse haven

Douane onderschept grote hoeveelheden drugs tijdens Kerst in Rotterdamse haven

Douane onderschept grote hoeveelheden drugs tijdens Kerst in Rotterdamse haven
28-12-2018 17:17 | Criminaliteit | auteur Redactie

ROTTERDAM - In de afgelopen weken zijn tijdens verschillende controles meerdere partijen cocaïne aangetroffen in de haven van Rotterdam. In totaal werd er bijna 4000 kilo drugs verdeeld over tien partijen in beslaggenomen en vernietigd.

Vis, tropisch fruit en tassen

Het begon met een grote cocaïnevangst medio december. Daarna volgden nog verschillende andere vangsten, variërend in hoeveelheid van enkele kilo’s tot 2,5 ton. Ook de verstopplaatsen waren verschillend: De Douane vond een partij in bijvoorbeeld de constructies van containers, maar ook in de lading verstopt tussen vis en tropisch fruit. Eén van de vangsten vond plaats op een terminal, waarbij een partij van 245 kilo cocaïne in beslag werd genomen. Die zat verstopt in verschillende tassen.

Alle partijen waren afkomstig uit Zuid-Amerika, landen van herkomst waren onder andere Suriname, Brazilië, Ecuador en de Dominicaanse Republiek.

Aanhoudingen

Tot nu toe zijn er twee verdachten aangehouden in relatie tot één van de vangsten. Er is één verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor 14 dagen in bewaring gesteld.

HARC-team

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek. Alle partijen drugs zijn inmiddels vernietigd.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions