Verdachte doodschieten 16-jarige scholiere Humeyra blijft vast

Verdachte doodschieten 16-jarige scholiere Humeyra blijft vast
28-12-2018 13:55 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - De 31-jarige man die ervan wordt verdacht de 16-jarige scholiere Humeyra te hebben doodgeschoten, blijft vastzitten. Zijn voorarrest is vrijdag door de raadkamer van de rechtbank in Rotterdam met negentig dagen verlengd. Daarna moet hij voor de rechter verschijnen.

Humeyra werd 18 december doodgeschoten in de fietsenstalling van haar school het Design College in Rotterdam-West. De politie pakte kort daarna hoofdverdachte Bekir E. (31) in de buurt van de school op. De twee zouden een relatie hebben gehad. De scholiere had meerdere keren aangifte tegen hem gedaan, onder meer vanwege stalking. De dag dat ze werd doodgeschoten, had ze een afspraak op het politiebureau.

E. zou kort voor het lossen van de fatale schoten met minstens twee anderen in een auto naar de school zijn gekomen. De politie vermoedt dat het om een 31-jarige en 25-jarige verdachte ging. De 25-jarige man werd vorige week donderdag aangehouden, hij is inmiddels weer vrijgelaten. De 31-jarige medeverdachte werd maandag opgepakt, hij zit nog vast.

Zaterdag is er een stille tocht in Rotterdam om het geweld van mannen tegen vrouwen onder de aandacht te brengen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden