Clicky

 
Transport Online - Veevoederbedrijf Leievoeders nv neemt Cibus nv over

Veevoederbedrijf Leievoeders nv neemt Cibus nv over

Veevoederbedrijf Leievoeders nv neemt Cibus nv over
28-12-2018 09:39 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

WAREGEM(B) - Veevoederbedrijf Leievoeders nv uit het Belgische Waregem neemt de activiteiten van Cibus nv uit Poperinge over, dat ook vestigingen heeft in Ieper en Roeselare, onder voorbehoud van goedkeuring door de Belgische Mededingingsautoriteit. Daarmee versterkt Leievoeders haar positie op de Belgische markt van veevoederbedrijven.

Het gaat om een overname met behoud van personeel. Samen zal Leievoeders 80 mensen in dienst hebben. Ook de zusterbedrijven van Cibus zijn in de overname betrokken: met de vloot van transportbedrijf Deltran krijgt Leievoeders 25 vrachtwagens, en ook de mestverwerkende bedrijven Del'or en Xatan, elk goed voor 35.000 m³, komen onder de vleugels van Leievoeders terecht.

De naam en het merk Cibus blijven overigens gewoon bestaan. Hun producten worden een aanvulling op het aanbod van Leievoeders.

"Cibus is een bedrijf dat altijd gestoeld heeft op zijn familiale waarden, en we zijn dan ook zeer verheugd dat we in de warme schoot van een gelijkaardig familiebedrijf terechtkomen. Daar zullen onze personeelsleden, klanten en leveranciers zich comfortabel bij voelen, zoals ze altijd al gewoon waren", onderstreept Paul Ghekiere, zaakvoerder van Cibus nv.

"Van onze kant zijn we dan weer zeer verheugd dat we met de overname onze positie op de markt kunnen consolideren en dat we onze kostenstructuur over nog grotere volumes kunnen verdelen. Bovendien halen we met de mensen van Cibus nog een pak specifieke kennis in huis die zeker van pas zal komen in een snel veranderende markt als de onze. De veevoedermarkt is immers bijzonder technisch geworden, zowel qua producten als op het vlak van ondersteuning. Varkensvoeder, pluimveevoeder en rundveevoeder zijn specialiteiten an sich geworden. Hoe meer knappe koppen je in je team hebt, hoe meer je weet", stipt Francis Vandeputte, medezaakvoerder van Leievoeders, nog aan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions