Transport Online - 'Nieuwe luchthaven Istanbul open op 3 maart'

 


'Nieuwe luchthaven Istanbul open op 3 maart'

'Nieuwe luchthaven Istanbul open op 3 maart'
27-12-2018 23:09 | Algemeen | auteur ANP/RTR

ISTANBUL - De nieuwe luchthaven van Istanbul zal volledig operationeel zijn op 3 maart, meldt de Turkse krant Milliyet donderdag. Het project van 10,5 miljard euro werd twee keer getroffen door vertragingen.

Het vliegveld, dat volgens overheidsfunctionarissen een van de drukste ter wereld zal zijn, werd in oktober door president Tayyip Erdogan officieel geopend. Maar sindsdien zijn er nog maar een handvol vluchten op de nieuwe locatie operationeel.

De volledige operatie werd eerst uitgesteld tot januari, een tegenslag voor de regering die de bouw bejubelde als middelpunt van de sterke economische groei onder het 15-jarige bewind van Erdogan. Verwijzend naar een brief van de luchthavenautoriteiten, zei Milliyet dat de datum verder was uitgesteld tot begin maart.

De luchthaven zal 90 miljoen passagiers per jaar kunnen verwerken. Dat kan zelfs worden uitgebreid tot maar liefst 200 miljoen, zei Erdogan tijdens de openingsceremonie.

Video's die sindsdien op social media circuleren laten zien dat er door regenval water lekt in een passagiersterminal. Ook is een parkeerterrein op de nieuwe luchthaven onder water gelopen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden