Clicky

 
Transport Online - 'Financiële wereld heeft noodplannen brexit klaarliggen'

'Financiële wereld heeft noodplannen brexit klaarliggen'

'Financiële wereld heeft noodplannen brexit klaarliggen'
27-12-2018 17:06 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - De meeste financiële instellingen in Nederland hebben een plan klaarliggen voor de brexit. Dat blijkt uit een enquête van De Nederlandsche Bank (DNB) onder banken, verzekeraars, pensioenfondsen en vermogensbeheerders.

Volgens de toezichthouder is het risico dat de Britten straks de Europese Unie verlaten zonder goede afspraken nog altijd groot, met alle mogelijke verstoringen van dien. Daarom is het erg belangrijk dat iedereen in de financiële wereld zich op zo'n no-deal brexit voorbereidt, aldus de toezichthouder.

Specifiek voor verzekeraars bestaat bijvoorbeeld het risico dat ze in Groot-Brittannië straks niet langer over de juiste vergunning beschikken om schadeclaims aan partijen in de EU te mogen uitbetalen. Er kunnen tevens belemmeringen ontstaan voor de vrije uitwisseling van persoonsgegevens.

Hoe gedetailleerd de plannen bij de banken en verzekeraars zijn hangt overigens wel af van hoeveel zaken ze precies met klanten en partners uit het Verenigd Koninkrijk doen. Daarbij gaat het nadrukkelijk nog om plannen, zegt DNB. In deze fase zijn instellingen nog niet op grote schaal overgegaan tot het uitvoeren en in werking zetten van maatregelen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,984
Diesel1,608

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions