Clicky


Bewoners 'krakende' Opal Tower Sydney weer huis uit

Bewoners 'krakende' Opal Tower Sydney weer huis uit
27-12-2018 11:16 | Buitenland | auteur ANP/DPA

SYDNEY - De bewoners van een nieuw appartementencomplex in de Australische stad Sydney moeten tot hun ongenoegen hun woningen voor de tweede keer binnen een paar dagen verlaten. Het gaat om een voorzorgsmaatregel nadat sommige bewoners scheuren in de muren en verdachte geluiden hadden opgemerkt, meldde de Australische zender ABC donderdag. Op kerstavond moesten de bewoners van de Opal Tower om dezelfde reden hun appartementen uit.

Volgens berichten in de media hebben de autoriteiten een uitgebreid onderzoek geëist en zo de aanzet gegeven tot de nieuwe ontruiming van de wolkenkrabber. Volgens de eigenaar, het bedrijf Icon, is het gebouw ,,structureel gezond". Desondanks kunnen de bewoners tot maximaal tien dagen in hotels worden ondergebracht, terwijl deskundigen het gebouw onderzoeken. Icon verzekert de bewoners dat zij worden gecompenseerd.

De scheuren zijn waargenomen vanaf de tiende verdieping van het meer dan dertig verdiepingen tellende gebouw. Ook omwonenden meldden knisperende geluiden. Maandag moesten de bewoners plotseling hun appartementen verlaten. In de vroege ochtend van eerste kerstdag mochten veel bewoners terug naar huis.

Er is geen instortingsgevaar, zo meldt ABC, onder verwijzing naar de autoriteiten. Volgens de politie waren er scheuren tot 2 millimeter ontdekt.

De Opal Tower is pas vier maanden geleden opgeleverd. Het gebouw is een van de vijf nieuwe wolkenkrabbers die op de plek staan waar de Olympische Spelen van 2000 zijn gehouden.