Clicky

 
Transport Online - Kans op mist tijdens jaarwisseling

Kans op mist tijdens jaarwisseling

Kans op mist tijdens jaarwisseling
27-12-2018 10:36 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Tijdens de jaarwisseling blijft het droog en staat er weinig wind, zodat vuurpijlen veilig de lucht in kunnen. Maar het kalme weer heeft een keerzijde: er is kans op mist. Met name in het zuiden kan de mist dicht zijn met minder dan 200 meter zicht. Bovendien is de kans op smog groot, verwacht Weeronline.

Bij het afschieten van vuurwerk komt veel fijnstof vrij. Als er weinig wind staat, blijven de stofdeeltjes hangen. Waterdruppeltjes hechten zich massaal aan de grote hoeveelheid fijnstof en dat zien we als mist. Omdat de roetdeeltjes gevangen zitten in de mistdruppeltjes is sprake van een 'vieze’ mist, ofwel smog.

Tijdens de jaarwisseling is de kans op mist het grootst in het zuiden omdat daar slechts een zwakke wind waait uit westelijke richting. Verder naar het noorden kan de wind matig zijn. Daar zullen de kruitdampen dan ook makkelijker weggeblazen worden en is het zicht een stuk beter.

Met temperaturen van een graad of 6 à 7 is het ideaal weer om vuurwerk af te steken of om naar het vuurwerk te kijken. Omdat er weinig wind staat voelt het niet te koud aan. Er trekken veel wolkenvelden over ons land, maar er is ook kans op enkele opklaringen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,984
Diesel1,608

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions