Clicky

 
Transport Online - 'Trump wil Huawei en ZTE in de ban doen'

'Trump wil Huawei en ZTE in de ban doen'

'Trump wil Huawei en ZTE in de ban doen'
27-12-2018 10:15 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump denkt erover na om bedrijven uit zijn land te verbieden telecomapparatuur van de Chinese bedrijven Huawei en ZTE te gebruiken. Trump wil een nationale noodsituatie afkondigen om dat te bewerkstelligen, zeggen bronnen tegen persbureau Reuters.

Het zou een definitieve stap zijn om Huawei en ZTE van de Amerikaanse markt te weren. Volgens de Verenigde Staten werken de twee ondernemingen samen met de Chinese regering en kan Peking de netwerkapparatuur van Huawei en ZTE gebruiken om Amerikanen te bespioneren.

Het presidentiële besluit, waar Trump al ruim acht maanden over nadenkt, zou in januari getekend kunnen worden. Het Amerikaanse ministerie van Handel zou dan kunnen verordenen dat bedrijven geen netwerkapparatuur mogen aanschaffen van buitenlandse bedrijven die een risico vormen voor de nationale veiligheid.

China wil niet reageren omdat er nog geen officieel besluit ligt. Wel liet een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken weten dat de feiten voor zich spreken. "Sommige landen hebben zonder bewijs en uit naam van nationale veiligheid de normale uitwisseling van technologie gepolitiseerd en zelfs tegengewerkt.'' Huawei, ZTE en het Witte Huis reageerden niet.

Huawei, dat ook bijvoorbeeld telefoons maakt, maakte in een verklaring overigens wel bekend dat de omzet dit jaar waarschijnlijk met een vijfde zal stijgen naar ruim 95 miljard euro. Het bedrijf heeft al 26 contracten afgesloten voor het leveren van 5G-apparatuur.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions