Indonesië: situatie bij vulkaan nog steeds gevaarlijk

Indonesië: situatie bij vulkaan nog steeds gevaarlijk
26-12-2018 09:55 | Buitenland | auteur ANP/RTR

TANJUNG LESUNG - De Indonesische autoriteiten waarschuwen voor "extreem weer en hoge golven'' rond de uitgebarsten vulkaan Anak Krakatau in de Straat van Soenda. Ook dringen zij erop aan weg te blijven bij de kust die zaterdag getroffen is door een tsunami. Het dodental staat inmiddels op 430, meldt de Indonesische rampenbestrijdingsdienst BNPB.

Volgens de meteorologische dienst van Indonesië kan het ruwe weer rond de vulkaan de kraterwand kwetsbaar maken, waardoor het risico ontstaat dat deze het begeeft. De tsunami van zaterdag is veroorzaakt doordat een deel van de vulkaan Anak Krakatau in de zeestraat tussen Zuid-Sumatra en West-Java instortte.

Het hoofd van de meteorologische dienst, Dwikorita Karnawati, zegt dat de vulkaan nauwlettend in de gaten wordt gehouden. "Wij hebben een controlesysteem ontwikkeld dat zich focust op de vulkanische trillingen in Anak Krakatau, zodat wij vroeg kunnen waarschuwen."

De Anak Krakatau spuwt nog veel rook en as uit. Volgens Karnawati kan dit een bedreiging gaan vormen voor het vliegverkeer.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden