Transport Online - Binnenvaartschepen botsen op de Waal bij Brakel [+video]

Binnenvaartschepen botsen op de Waal bij Brakel

Binnenvaartschepen botsen op de Waal bij Brakel [+video]
25-12-2018 20:07 | Aanvaringen | auteur ANP

BRAKEL - Drie binnenvaartschepen zijn met elkaar in aanvaring gekomen op de Waal, ter hoogte van het Gelderse Brakel. Niemand is gewond geraakt, maar de schepen hebben wel wat schade opgelopen, meldt de veiligheidsregio. Het gaat om een containerschip, een duwbakschip dat kolen vervoerde en een tanker met een aardolie of een aanverwant product erin.

Het lijkt erop dat eerst het containerschip en het duwbakschip tegen elkaar botsten. Vervolgens raakten de twee bakken met kolen los en voer de tanker ertegenaan. Brandweer, politie en Rijkswaterstaat rukten uit om te helpen. Er is volgens een woordvoerster van de veiligheidsregio geen gevaar voor de omgeving geweest.

Alle drie de schepen kunnen nog varen. "Er is alleen schade boven de waterlijn en alleen aan de buitenwanden'', zegt de woordvoerster. Zeker twee van de schepen varen onder begeleiding van vaartuigen van de hulpdiensten naar de haven van Gorinchem.

De oorzaak van de aanvaring is onbekend. "Er is nauwelijks scheepvaart op eerste kerstdag'', zegt de woordvoerster.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions