Clicky


 


Koning: Nederland een van de beste plekken

Koning: Nederland een van de beste plekken
25-12-2018 16:57 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Nederland is anno 2018 een van de beste plekken ter wereld om te wonen, te werken en te leven. Dat zei koning Willem-Alexander in zijn kerstrede. "Dat is ook aan u te danken, hoe vanzelfsprekend en ‘normaal’ u uw bijdrage zelf misschien ook vindt ", hield hij de kijkers en luisteraars dinsdag voor.

"Ja, er zijn problemen en soms grote spanningen ", erkende hij. Maar "De Nederlandse norm is dat we oog hebben voor elkaar en het gedeelde belang. Dat we samenwerken en geven en nemen. Deze norm mogen we nooit laten vervagen! Ze is van onschatbare waarde en leidt steeds weer tot fantastische nieuwe initiatieven."

Wie het nieuws volgt, zakt de moed soms in de schoenen, sprak de vorst. "Berichten over intimidatie en extremisme - ver weg maar óók dichtbij - kunnen ons boos maken. Tegenover de sterke en brute krachten in de wereld staan gewone mensen machteloos… zo voelt het vaak.'' Volgens de koning zijn we echter minder machteloos dan we denken.

De bereidheid om rekening met elkaar te houden en samen te werken heeft ons ver gebracht, zei hij. Actieve burgers die het ondanks alle verschillen samen willen bolwerken vormen ,,de rode draad die door onze geschiedenis loopt, tot op de dag van vandaag. Dat is wat ons sterk maakt."

"We onderschatten vaak de positieve invloed die we met onze bescheiden mogelijkheden als mens kunnen hebben. Juist dicht bij huis wordt de wereld gewonnen", zei de koning. We kunnen samen niet alles, aldus Willem-Alexander, "maar wel veel".

Hij wees er nog op dat we "aan mensen in de minst makkelijke positie, vaak het meest te danken'' hebben.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats