Transport Online - Turkije stuurt troepen naar Syrische grens

 


Turkije stuurt troepen naar Syrische grens

Turkije stuurt troepen naar Syrische grens
23-12-2018 19:11 | Buitenland | auteur ANP/RTR

ISTANBUL - Turkije versterkt zijn troepen bij de grens met Syrië. Dat bericht van lokale media komt kort nadat de Amerikaanse president Donald Trump aankondigde dat hij de Amerikaanse troepen uit Syrië terugtrekt.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan liet na die mededeling van Trump weten dat Turkije een offensief uitstelde tegen de Koerdische milities van de YPG in het noorden van Syrië. Het Turkse persbureau DHA meldde echter dat een Turkse konvooi richting de grens met Syrië ging, inclusief tanks, stukken geschut en bussen met commando's.

Een deel van de troepen zou de grens met Syrië in het district Elbeyli zijn gepasseerd. Daar ligt de stad Manbij die het middelpunt was van een dispuut tussen de VS en Turkije. In juni waren de landen overeengekomen dat de Koerdische milities die stad zouden verlaten, maar volgens Turkije is dat niet gebeurd en uitgesteld.

"Lang en productief telefoongesprek"

Trump liet zondag via Twitter weten dat hij een "lang en productief'' telefoongesprek met Erdogan had gehad. Daarin kwam de "langzame en goed gecoördineerde'' aftocht van de Amerikaanse troepen ter sprake, maar ook de strijd tegen IS en de gezamenlijke bemoeienissen in Syrië.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,582
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden