Transport Online - Vrachtvliegtuig neergestort in Congo [+foto's]

Vrachtvliegtuig neergestort in Congo

Vrachtvliegtuig neergestort in Congo [+foto's]
21-12-2018 20:10 | Buitenland | auteur ANP/RTR

KINSHASA - Een Congolees vrachtvliegtuig dat van de radar verdween na materiaal voor de presidentsverkiezing te hebben afgeleverd, is neergestort. De zeven bemanningsleden zijn om het leven gekomen. Dat heeft de kiesraad van de Democratische Republiek Congo bekendgemaakt. Ongelukken in het vliegverkeer komen geregeld voor omdat Congo het met de veiligheid niet zo nauw zou nemen.

Het toestel was gehuurd door de nationale kiesraad (CENI) om benodigdheden voor de stembusgang naar Tshikapa te brengen, een stad in de buurt van de grens met Angola. Op de terugweg naar hoofdstad Kinshasa werd het contact met de luchtverkeersleiding verbroken. De kist kwam 35 kilometer van de luchthaven neer en werd vrijdag gevonden.

De crash volgde op een tumultueuze week in Congo, waarin de langverwachte verkiezing door logistieke problemen moest worden uitgesteld tot 30 december. Bovendien kwam het tot hevige botsingen tussen demonstranten en politie en waren er meer dan honderd doden te betreuren door gevechten tussen etnische groeperingen in het noordwesten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions