Clicky

 
Transport Online - Vliegverkeer Gatwick weer plat door drone

Vliegverkeer Gatwick weer plat door drone

Vliegverkeer Gatwick weer plat door drone
21-12-2018 19:02 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - [update 20:15 uur] De Londense luchthaven Gatwick heeft het vliegverkeer vrijdagavond enige tijd stilgelegd. Dat gebeurde nadat weer een melding over een drone was binnengekomen. Het vliegveld maakte later bekend dat de vluchten worden hervat.

Gatwick was de afgelopen dagen in de ban van drones. De aanwezigheid van die onbemande vliegtuigjes dwong de luchthaven woensdagavond het vliegverkeer stil te leggen. Ook donderdag konden geen vliegtuigen landen of opstijgen omdat herhaaldelijk drones opdoken in de omgeving. Dat leidde tot chaotische toestanden op de tweede luchthaven van Groot-Brittannië.

Het lukte de politie eerder niet de mysterieuze dronebestuurder of bestuurders op te sporen. Uiteindelijk schoot het leger te hulp met gespecialiseerde apparatuur, waarna vrijdag weer vliegverkeer mogelijk was. Zo'n elf uur later ging het vliegverkeer weer plat vanwege "onbevestigde meldingen'' over een onbemand vliegtuigje.

Dat het vliegverkeer vervolgens relatief snel weer kon worden opgestart, is volgens het vliegveld mede te danken aan de hulp van de strijdkrachten. "De militaire hulpmiddelen die zijn ingezet bij het vliegveld, zorgen dat we er voldoende van overtuigd zijn dat het veilig is om onze luchthaven te heropenen'', zei een woordvoerster.

Het is ondertussen nog een raadsel wie achter de overlast zit. Geen enkele groep heeft de verantwoordelijkheid opgeëist. De politie heeft inmiddels laten weten dat meerdere personen in beeld zijn gekomen tijdens het onderzoek. Wie in Groot-Brittannië een drone laat vliegen bij een vliegveld, riskeert een gevangenisstraf van 5 jaar.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,073
Diesel1,733

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats