Transport Online - Record van 25 miljoen passagiers voor Brussels Airport

Record van 25 miljoen passagiers voor Brussels Airport

Record van 25 miljoen passagiers voor Brussels Airport
21-12-2018 11:43 | Buitenland | auteur Redactie

ZAVENTEM - Op vrijdag 21 december verwelkomde Brussels Airport haar 25 miljoenste passagier van het jaar. Dit indrukwekkende cijfer toont aan hoe aantrekkelijk Brussels Airport voor reizigers is dankzij de ontwikkeling van haar netwerk, de verbetering van haar infrastructuur en de kwaliteit van haar diensten, ontspannings- en winkelzone.

2018 is een goed jaar geweest voor Brussels Airport. Met meer dan 25 miljoen passagiers sinds 1 januari heeft de luchthaven een sterke groei opgetekend. 700.000 passagiers in 1959, 5 miljoen in 1979, 21,6 miljoen in 2000, een nieuw record in 2014 met 21,7 miljoen passagiers en een rits van records in de daaropvolgende jaren om vandaag de kaap van 25 miljoen te ronden.

Brussels Airport heeft deze mijlpaal bereikt dankzij de geweldige inzet van haar teams en partners. En ook omdat reizigers steeds vaker onze luchthaven kiezen voor hun zakenreizen of vakanties. Korte vluchten zijn populairder dan ooit, en ook intercontinentale vluchten spelen een essentiële rol in de aantrekkelijkheid van Brussels Airport. Naast het aanbod van bestemmingen worden de passagiers ook overtuigd door de infrastructuur, de dienstverlening, de shops en restaurants en de talrijke digitale tools.

“Meer dan 25 miljoen passagiers in één jaar tijd betekent dat gemiddeld bijna 70.000 passagiers per dag via Brussels Airport reizen, met pieken tot 95.000 passagiers tijdens de vakantieperiodes. Elke dag stellen we alles in het werk opdat elke passagier zich op onze luchthaven thuis voelt en geniet van de hoogwaardige dienstverlening die hij of zij verwacht. 20.000 luchthavenmedewerkers zetten dagelijks hun energie en enthousiasme in om ervoor te zorgen dat onze passagiers in de best mogelijke omstandigheden reizen, van bij hun aankomst in de terminal tot wanneer ze in het vliegtuig stappen”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Op vrijdag 21 december werd de rode loper uitgerold om het evenement te vieren en werden de eerste vertrekkers verwelkomd met Belgische chocolade en live muziek- en dansshows. Brussels Airport heeft de kerstvakantie dit jaar dus op een feestelijke manier ingezet. Vrijdag 21 december is overigens een zeer drukke dag op Brussels Airport, met maar liefst 79.000 passagiers.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,678
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions