Transport Online - Weer beperkt vliegverkeer op Gatwick Airport

Weer beperkt vliegverkeer op Gatwick Airport

Weer beperkt vliegverkeer op Gatwick Airport
21-12-2018 09:09 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - De Londense luchthaven Gatwick is weer beperkt open. Vrijdagochtend landde als eerste om 07.11 uur (Nederlandse tijd) een vlucht van China Eastern Airlines uit Shanghai. De luchthaven meldt op zijn website dat in de komende uren geprobeerd wordt een beperkt aantal vliegtuigen te laten opstijgen en landen.

Het vliegverkeer op Gatwick werd woensdagavond stilgelegd nadat er drones waren gezien die rondcirkelden in de buurt van de start- en landingsbanen. Telkens als de luchtverkeersleiding dacht dat de situatie veilig was en de start- en landingsbaan vrij wilde geven, verschenen ze weer. Sindsdien zijn er meer vijftig waarnemingen van drones gedaan volgens de politie. Duizenden reizigers strandden op het op een na drukste vliegveld van het land.

De politie en het leger hebben besloten de luchthaven weer te openen na het nemen van een aantal maatregelen tegen drones, aldus operationeel directeur Chris Woodroofe. Hij zei dat de politie de daders nog niet heeft gevonden. Woodroofe weigerde hij te zeggen of de nieuwe maatregelen voorzien in het uit de lucht schieten van de drones.

Volgens de Britse minister van Vervoer Chris Grayling zijn militaire technologieën ingezet door het leger om Gatwick te beschermen. "Op de grond is een mix van maatregelen genomen om het vertrouwen te geven dat het luchtverkeer veilig kan zijn. Enkele daarvan zijn militaire mogelijkheden", zei Grayling tegen de BBC.

In Groot-Brittannië is het aantal bijna-ongelukken tussen particuliere drones en vliegtuigen tussen 2015 en 2017 meer dan verdrievoudigd. Vorig jaar zijn 92 incidenten geregistreerd.

Volgens de Britse wet is het illegaal om met drones te vliegen binnen 1 kilometer van een luchthaven. Op de overtreding staat maximaal 5 jaar gevangenisstraf.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions