Aanpak ringweg Groningen kan gewoon doorgaan

Aanpak ringweg Groningen kan gewoon doorgaan
20-12-2018 16:51 | Weer en Verkeer | auteur ANP

GRONINGEN - De aanleg van de zuidelijke ringweg rond de stad Groningen kan gewoon doorgaan, zonder dat het contract hoeft te worden aangepast. Die conclusie trekt de Commissie Hertogh, die in september is aangesteld om de problemen rondom de ringweg op te lossen.

De aanpak van de zuidelijke ringweg is op dit moment het grootste infrastructurele project in het Noorden. Voor de nieuwe ringweg, de drukste verkeersader rondom de stad, is in eerste instantie 642 miljoen euro gereserveerd.

Afgelopen zomer, toen de grote werkzaamheden van het megaproject net waren begonnen, werd bekend dat de aanpak van de zuidelijke ringweg drie jaar vertraging oploopt. Sindsdien lagen de werkzaamheden vrijwel stil, waarbij alleen aan enkele lopende klussen werd gewerkt. Tussen de opdrachtgever en de aannemer was onenigheid over het uitvoeren van de werkzaamheden.

Om die impasse te doorbreken is de Delftse hoogleraar Marcel Hertogh met vertegenwoordigers van de aannemer en de stuurgroep om de tafel gegaan. Die commissie heeft verschillende scenario’s bekeken en concludeerde dat het project kan doorgaan. Wel deed de commissie zeven aanbevelingen.

De stuurgroep en de aannemerscombinatie moeten beter samenwerken en de werkzaamheden moeten snel weer worden opgepakt. Ook moeten financiële spanningen worden weggenomen. Zo is nog niet duidelijk of het project duurder gaat worden en wie precies voor die kosten moet opdraaien.

Volgens Aanpak Ring Zuid is niet te zeggen in hoeverre het project nu nog verdere vertraging heeft opgelopen. Afgelopen zomer meldde de aannemer dat de nieuwe weg pas in 2024 klaar zou zijn, maar dat hij probeert een deel van de vertraging in te lopen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,772
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden