Clicky

 Tachtig nieuwe DAF's voor Jan de Rijk Logistics

Tachtig nieuwe DAF's voor Jan de Rijk Logistics
20-12-2018 15:48 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ROOSENDAAL - Betrouwbare trucks en een back-up in de vorm van een geolied dealernetwerk dat de onderhoudsprocessen prima voor elkaar heeft. Het zijn precies de redenen waarom Jan de Rijk Logistics al jaren kiest voor DAF. Voor 2019 zijn 80 verschillende uitvoeringen van de LF, CF en XF besteld, waaronder een aantal aangepaste DAF XF 480 FTP 6x2 lowdeck-trekkers voor extra aslast. De order betreft deels vervanging en deels uitbreiding van het wagenpark.

"We zien het nieuwe jaar bijzonder positief tegemoet, vandaar deze investering", aldus Sebastiaan Scholte, CEO van de Jan de Rijk Logistics. "De keuze voor DAF is gebaseerd op een aantal factoren. In de eerste plaats omdat bijna al onze 700 eigen trucks van het merk DAF zijn. We hechten aan die uniformiteit, ook met het oog op onderhoudsprocessen. Daarnaast zijn het zeer betrouwbare producten en achter DAF staat een goed dealernetwerk, wat voor ons als internationale speler heel belangrijk is."

Jan de Rijk Logistics, met de hoofdvestiging in Nederland, is een toonaangevende Europees dienstverlener in transport en logistiek. Het bedrijf heeft 27 kantoren in 13 landen en meer dan 1300 werknemers in Europa. Samen met nog een aantal charters komt de operationele vloot zelfs uit op 1.000 voertuigen, waarmee Jan de Rijk Logistics een van de top tien spelers is in transport en logistiek in Nederland.

"Heel mooi dat Jan de Rijk Logistics onze producten en de dienstverlening zo waardeert", zegt Michiel Kuijs, Algemeen Directeur van DAF Nederland. "We zijn blij met zo’n loyale partner waar een langdurige relatie en duurzaamheid voorop staan."

Aangepaste DAF XF 480 FTP voor divisie Aerospace

Een van de specialiteiten bij Jan de Rijk Logistics is Aerospace Transport en daarvoor zijn de aangepaste DAF XF 480 FTP vooral bestemd. "We hebben gekozen voor low deck-uitvoeringen, dus met een lage schotel. Om aan de benodigde aslast te komen heeft specialist ESTEPE de reguliere DAF voorloopas op een standaard DAF lowdeck trekker bij geplaatst. Een hoog maximum laadgewicht is bij Aerospace nodig vanwege veelal zware en hoge vrachten." 

Deze divisie van Jan de Rijk Logistics vervoert bijvoorbeeld complete vliegtuigmotoren op diepladers.

Modern wagenpark voor lage CO2-uitstoot

Jan de Rijk Logistics houdt het wagenpark zo modern mogelijk met het oog op de ecologische footprint. Beperking van de CO2-uitstoot staat al jaren hoog op de agenda. Scholte: "Om dat te bereiken is terugdringen van brandstofverbruik noodzakelijk. Wat dat betreft zijn we tevreden over de nieuwe DAF’s. De nieuwe technologie en de aandrijflijn dragen daaraan ongetwijfeld bij. Daarnaast hanteren we in ons bedrijf een brandstofprogramma. Dat omvat ook chauffeurstrainingen voor zo zuinig mogelijk rijden. Wij hanteren het standpunt dat het minimaliseren van verbruik een optelsom is waarin zowel mens als materieel een rol spelen. Vernieuwing van de vloot speelt een belangrijke rol in de bedrijfsstrategie van Jan de Rijk Logistics. Het investeringsbeleid is erop gericht om altijd voorop te lopen voor wat betreft de techniek, ook om zo de markt optimaal te kunnen bedienen."

Foto's

  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • Bek en Verburg BV
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions