Transport Online - Drones leggen vliegverkeer luchthaven Gatwick plat [+video]

Drones leggen vliegverkeer luchthaven Gatwick plat

Drones leggen vliegverkeer luchthaven Gatwick plat [+video]
20-12-2018 12:21 | Buitenland | auteur ANP/DPA/RTR

LONDEN - Tienduizenden passagiers die van en naar de Britse luchthaven Gatwick willen vliegen kunnen sinds woensdagavond 23.00 uur niet vertrekken of landen. Het vliegverkeer ligt stil na herhaaldelijke meldingen dat er drones in de buurt van de luchthaven waren gesignaleerd. Volgens de luchthaven zijn 115.000 passagiers op 760 vluchten getroffen.

Algemeen directeur Chris Woodroofe van Gatwick kon donderdagochtend nog niet zeggen wanneer het vliegverkeer wordt hervat. Ook waarschuwde hij ervoor dat als het vliegverkeer weer op gang komt, de luchthaven nog zeker 24 uur hinder van de sluiting zal ondervinden.

De politie en de luchthavenautoriteiten spreken over meerdere waarnemingen van drones. Meer dan twintig politie-eenheden zijn op zoek naar de eigenaar van de vliegende objecten. Volgens Woodroofe heeft de politie de drones niet neergehaald uit angst voor het risico van verdwaalde kogels. De politie denkt niet dat het om een terroristische actie gaat.

Vluchtstatus controleren

Volgens de Britse wet is het illegaal om met drones te vliegen binnen 1 kilometer van een luchthaven. Op de overtreding staat maximaal 5 jaar gevangenisstraf.

Gatwick, op 50 kilometer van Londen, is met 45 miljoen passagiers per jaar na Heathrow het drukste vliegveld van Groot-Brittannië. De luchthaven adviseert passagiers hun vluchtstatus te controleren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions