Elf jaar cel voor doodsteken vriendin

Elf jaar cel voor doodsteken vriendin
19-12-2018 13:41 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De rechtbank in Amsterdam heeft een 47-jarige man veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf wegens het doden van zijn partner. D. stak op 3 september in een vlaag van woede zijn vriendin (45) neer in een woning in de Leningstraat in Amsterdam-Zuidoost. De vrouw bezweek tien dagen later in een ziekenhuis aan haar verwondingen.

D. ontdekte op de telefoon van de vrouw een paar foto's en een filmpje waarop zij in intiem was met een andere man. De vrouw lag op dat moment te slapen. D. pakte een mes uit de keuken en maakte de vrouw wakker. In de daaropvolgende ruzie stak hij haar veertien keer in haar hoofd, borst en buik. Op straat meldde de man zich bij surveillerende politiemensen.

Het gewelddrama voltrok zich in het huis van een nicht van het slachtoffer. Zij was met haar 11-jarige zoontje in de woning aanwezig.

De door de rechtbank opgelegde straf is even hoog als geëist door het Openbaar Ministerie (OM). De rechtbank is met het OM van oordeel dat D. heeft gehandeld in een opwelling en dat er daarom geen sprake is van moord maar van doodslag.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden