Transport Online - Arrestaties na gesjoemel met toegangspassen ECT containerterminal

Arrestaties na gesjoemel met toegangspassen ECT containerterminal

Arrestaties na gesjoemel met toegangspassen ECT containerterminal
19-12-2018 11:38 | Criminaliteit | auteur Redactie

ROTTERDAM - De politie heeft een vrouw en een man aangehouden die worden verdacht van gesjoemel met toegangspassen van ECT Delta Terminal op de Maasvlakte.

De 33-jarige vrouw zou deze zomer tegen betaling toegangspassen hebben geregeld voor personen die drugs uit containers halen. Zij is vorige week aangehouden. De politie doorzocht haar werkplek bij ECT en haar woning in Hoogvliet.

Voor het frauduleus uitgeven van twee toegangspassen kreeg de vrouw een vergoeding van 10.000 euro. Het geld zou zijn opgegaan aan een buitenlandse vakantie, etentjes en boodschappen. Bij de politie heeft de vrouw inmiddels een bekentenis afgelegd.

De rechter-commissaris in Rotterdam besloot vorige week donderdag dat de vrouw vanwege persoonlijke omstandigheden het verdere onderzoek in vrijheid mag afwachten.

Meer aanhoudingen

De tweede verdachte, een 32-jarige man uit Stellendam, is dinsdag aangehouden. De man heeft vermoedelijk de vrouw gevraagd om ECT-toegangspassen en haar betaald. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie heeft woensdag nog een 33-jarige Rotterdamse aangehouden, die vermoedelijk een deel van het geldbedrag heeft overhandigd aan de andere vrouw.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,564

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen