Transport Online - Eerste paal voor onderhoudsbasis windparkbouwer Ørsted in North Sea Port [+video]

Eerste paal voor onderhoudsbasis windparkbouwer Ørsted in North Sea Port

Eerste paal voor onderhoudsbasis windparkbouwer Ørsted in North Sea Port [+video]
19-12-2018 11:03 | Haven Nieuws | auteur Redactie

VLISSINGEN - Vorige week schroefde Ørsted de eerste paal van de onderhoudsbasis voor hun windparken in Vlissingen in North Sea Port de grond in.
De Deense energiereus Ørsted is in de Buitenhaven van Vlissingen gestart met de bouw van de onderhoudsbasis voor de windparken Borssele 1 en 2.

Vanuit deze basis worden beide windmolenparken gebouwd en onderhouden. De windparken zijn goed voor 752 MW en liggen 23 kilometer ver van de kust. Als de windparken op zee klaar zijn, is de basis goed voor 50 tot 100 medewerkers.

Bouwbedrijf Cordeel bouwt de onderhoudsbasis, een duurzaam gebouw vol zonnepanelen dat meer elektriciteit oplevert dan het gebruikt. Het pand zal een oppervlakte van 2.100 vierkante meter hebben.

De basis dient onder meer voor het onderbrengen van de coördinatie van de bouw van de windparken en de onderhoudswerkzaamheden op zee, de voorbereiding van activiteiten op zee en bemanningstransportboten, en kleine mechanische werkzaamheden. Er komen ook steigers voor vier bemanningstransportboten.

Uitstekende infrastructuur en ervaring

Ørsted ondertekende voorheen al met North Sea Port een overeenkomst voor de locatie van de onderhoudsbasis. North Sea Port heeft in Vlissingen een uitstekende infrastructuur en veel ervaring op het gebied van windenergie op zee.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions