'Nog veel onduidelijkheid bij ondernemers over no-deal brexit'

'Nog veel onduidelijkheid bij ondernemers over no-deal brexit'
18-12-2018 13:39 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - Bij veel ondernemers is behoefte aan meer duidelijkheid over de mogelijke gevolgen voor hun activiteiten van een zogeheten no-deal brexit. Dat merken ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland.

Nu de kans op een vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie zonder goede afspraken steeds reëler lijkt te worden, is het volgens de organisaties belangrijk dat bedrijven zich voorbereiden op zo'n scenario. Zo worden ondernemers opgeroepen om zo snel mogelijk de Brexit Impact Scan te doen en bijvoorbeeld te zorgen dat ze hun douanezaken alvast geregeld hebben.

Na alle recente ontwikkelingen hielden VNO-NCW en MKB-Nederland maandag een speciale bijeenkomst van de Taskforce Brexit. Daarin zitten branches en bedrijven die sterk door de brexit geraakt worden. Ook vertegenwoordigers van de overheid waren aanwezig. Er werd afgesproken om in januari weer bij elkaar te komen. Zo kan snel gekeken worden welke aanvullende nationale acties nodig zijn bovenop alle voorgestelde maatregelen voor ondernemers die de Europese Commissie al in beeld heeft gebracht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,768
Diesel1,469

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden