Clicky


Amerikaanse vrachtwagens tentoongesteld op Malieveld

Amerikaanse vrachtwagens tentoongesteld op Malieveld
18-12-2018 11:25 | Overig | auteur Redactie

DEN HAAG - Groot Kerstcircus Den Haag is dit jaar niet alleen in de tent spectaculair. Producent Hillenaar Events werkt voor de komende editie samen met het Ierse Circus Vegas. "Zij leveren de tenten, het materiaal en het grootste deel van de voorstelling”, vertelt project manager Mariska van den Hout.

Dat betekent dat Groot Kerstcircus Den Haag een unieke uitstraling krijgt. Circus Vegas reist vrijwel uitsluitend met kolossale, bont gedecoreerde Amerikaanse trucks. "Ze zijn met een ferry naar Nederland verscheept en staan nu opgesteld op het Malieveld." 

Groot Kerstcircus Den Haag wordt voor de 20ste keer georganiseerd op het Malieveld en behoort tot de grootste Kerst/Wintercircussen van Europa. "Bij een jubileum hoort iets bijzonders”, zegt Van den Hout. Een partnership met Circus Vegas van de familie Courtney uit Ierland zorgt voor extra flair.

"Deze circusfamilie bezit een bijzondere collectie Amerikaanse vrachtwagens. Het gaat daarbij onder meer om Kenworth trucks.”

De wagens worden naast het circus tentoongesteld. "En kunnen gratis worden bezichtigd. Ze zijn prachtig gedecoreerd met airbrush motieven en vormen echte eyecatchers.”

Groot Kerstcircus Den Haag is van 22 december tot en met 6 januari te zien in de Hofstad.