Transport Online - Vrachtwagenchauffeur benaderd door nepagenten langs A6

Vrachtwagenchauffeur benaderd door nepagenten langs A6

Vrachtwagenchauffeur benaderd door nepagenten langs A6
18-12-2018 10:40 | Criminaliteit | auteur Redactie

MARKNESSE - [update 11:35 uur] Dinsdagochtend 18 december rond 06:00 uur vond er een achtervolging plaats van een spookrijder op de A6 richting Joure. Een alerte vrachtwagenchauffeur belde de politie omdat hij twee mannen die zijn lading wilden controleren niet vertrouwde. Toen de mannen weg probeerden te komen startte de politie de achtervolging.

Nepagenten

De mannen die de chauffeur aanspraken hadden geen uniform aan maar zeiden wel van de politie te zijn. De chauffeur schatte goed in dat hij deze mannen niet kon vertrouwen. Toen de politie er aan kwam ging de auto met de mannen er vandoor via de A6 richting Lemmer. De politie zette de achtervolging in met hoge snelheid.

Bij Oosterzee ging de auto de afrit af en reed vervolgens dezelfde oprit weer op. Nu spookrijdend over de A6 richting Joure. Omdat er een zeer gevaarlijke situatie ontstond heeft de politie de achtervolging moeten staken. Bij dit soort acties willen geen onnodige slachtoffers maken.

Onderzoek

Collega’s uit Oost-Nederland hebben nog geprobeerd de auto opnieuw in beeld te krijgen maar dat is helaas niet gelukt. Gelukkig heeft de politie meer manieren om bestuurders te achterhalen. Het onderzoek naar deze spookrijders wordt voortgezet.

Grijze Volvo gezien?

Mocht u vanochtend vroeg in de buurt van de A6 een kleine, grijze Volvo gezien hebben met als bestuurder of bijrijder een forse, licht getinte man dan horen wij dat graag. U kunt contact opnemen via 0900-8844.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions