Terreurverdachte opgepakt in Italië

Terreurverdachte opgepakt in Italië
18-12-2018 00:09 | Buitenland | auteur ANP/RTR

ROME - De Italiaanse autoriteiten hebben een Somaliër opgepakt die had geopperd kerken op te blazen. De man wordt ervan verdacht banden te hebben met terreurorganisatie Islamitische Staat, zegt de politie.

De politie vermoedt dat de verdachte in het verleden een strijder van IS was. Hij arriveerde in 2016 in Italië en werkte in de stad Bari voor een schoonmaakbedrijf. De politie hield de Somaliër al een maand nauw in de gaten en luisterde hem af.

Speurders luisterden ook mee toen de man zich in gesprekken lovend uitsprak over "degenen die doden op het pad van Allah''. Ook liet hij zich positief uit over de aanslag van vorige week in Straatsburg. De man zou ook hebben gezegd: "Laten we bommen plaatsen in alle kerken in Italië. Waar is de grootste kerk? Die staat in Rome.''

De man is vorige week opgepakt toen hij Bari wilde verlaten. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem nu van het aanzetten tot en ondersteunen van terrorisme. De Italiaanse politie neemt extra veiligheidsmaatregelen rond kerken, waaronder de Sint-Pietersbasiliek. Daar worden rond de kerst veel mensen verwacht.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden