Veertien nieuwe restaurants met Michelinster(ren)

Veertien nieuwe restaurants met Michelinster(ren)
17-12-2018 13:36 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Nederland heeft er twaalf nieuwe restaurants met een ster bij. Ook kwamen er twee restaurants bij met twee sterren van Michelin. Het gaat om Pure C in Cadzand, dat al een ster had, en Sabero in Roermond.

Dat bleek maandag bij de bekendmaking in Amsterdam. De drie restaurants die drie sterren hadden, De Librije (Zwolle), De Leest (Vaasssen) en Inter Scaldes (Kruiningen), behouden die.

De restaurants die hun eerste ster kregen zijn: Flicka in Kerkdriel, The Millen (Rotterdam), Olivijn (Haarlem), Rijnzicht (Doornenburg), Voltaire (Leersum), De Loohoeve (Schoonloo), Bougainville (Amsterdam), Monarh (Tilburg), Restaurant 212 (Amsterdam), De Rozario (Helmond), O&O (Sint Willebrord) en Oonivoo (Uden).

Elf restaurants verloren hun ster. Nederland telt nu 110 zaken met een of meer sterren. Volgens Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de Michelin Gids, is het aantal sterrenrestaurants sinds 1989 verdubbeld, "en dat zegt veel over de Nederlandse chefs".

"Nederland is een snelgroeiende markt met name door de creativiteit. Nederlandse chefs reizen veel en zijn open-minded. Ze doen veel internationale ideeën op en nemen ingrediënten en culinaire hoogstandjes uit andere landen mee terug. Die geven ze met een eigen interpretatie en veel creativiteit een plaats in de Nederlandse keuken. Die ontwikkeling geeft de Nederlandse keuken internationale allure", aldus Poullennec.ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier