'Kuehne + Nagel Logistics wil transportactiviteiten uitbesteden aan partner' [update]

'Kuehne + Nagel Logistics wil transportactiviteiten uitbesteden aan partner' [update]
17-12-2018 10:46 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

VEGHEL - [update di 09:42 uur] Kuehne + Nagel Logistics B.V. is voornemens om haar operationele transportactiviteiten uit te gaan besteden aan een partner. Dat blijkt uit een interne memo die vrijdagavond 14 december verzonden is aan het betrokken personeel, waaronder de chauffeurs.

Het is vooralsnog niet bekend op welke termijn Kuehne + Nagel het transport wil uitbesteden. Wel blijkt uit de memo dat er al gesprekken worden gevoerd met potentiële partners: "Op dit moment worden allerlei mogelijkheden onderzocht en zijn we met diverse partijen in gesprek", aldus een citaat uit de memo die de redactie van Transport Online in haar bezit heeft.

Volgens Kuehne + Nagel ligt de reden voor het afstoten van het transport in het feit dat "de dynamiek in de transportmarkt, toenemende concurrentie en prijsontwikkelingen zorgen voor uitdagingen in de Business Unit (BU) Transport. Wij hebben te maken met onvoldoende transportvolumes en daardoor een blijvend gebrek aan backloads. We zijn de afgelopen jaren de nodige verbetertrajecten gestart om dergelijke uitdagingen binnen de BU Transport het hoofd te bieden, maar deze hebben niet geleid tot de gewenste en voor onze organisatie noodzakelijke, resultaten".

Kuehne + Nagel zegt in de memo dat zij "vanuit strategisch oogpunt zich ook in Nederland wil focussen op en verder ontwikkelen in de activiteiten waar zij wereldwijd succesvol in zijn. Binnen de transportwereld zien we de trend om met partners synergieën te behalen om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken".

Volgens Kuehne + Nagel verandert er voor de betrokken personeelsleden niet zo veel behalve dat zij mee over gaan naar de nieuwe partner. De arbeidsvoorwaarden en standplaats zouden bij een eventuele overname hetzelfde blijven. "Bij overgang van onderneming behouden medewerkers het recht op hun bestaande arbeidsvoorwaarden en dienstjaren. Tevens is de intentie om een partner te vinden waarbij de standplaats behouden blijft", aldus de memo.

Kuehne + Nagel meldt dat zowel de OR als vakbond FNV betrokken zijn bij deze ontwikkeling.

Dinsdagochtend laat Meindert Gorter van FNV Transport & Logistiek desgevraagd weten dat zij inderdaad geïnformeerd zijn door Kuehne + Nagel over de ontwikkelingen evenals de Ondernemingsraad. Volgens Gorter raakt dit besluit meer dan honderd chauffeurs.

Volgens chauffeurs rijden er inmiddels vrachtwagens van Girteka bij de verschillende dc's binnenlandse ritten en zijn de chauffeurs 'bang' dat Girteka de nieuwe partner van Kuehne + Nagel is. Wanneer de redactie deze ontwikkeling voorlegt aan Meindert Gorter zegt deze: "Ik vind dat speculatief. Er is nog geen vervoerder uitgekozen. In de drukke kerstperdiode staan er wel vaker vrachtwagens van andere vervoerders bij dc's om de drukte op te vangen. Er is nu sprake van een voorgenomen besluit, we verkeren nog in de adviserende fase." 

Bij Kuehne + Nagel was maandagochtend niemand bereikbaar voor commentaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,470

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden