Clicky

 
Transport Online - Vijfde dode na aanslag Straatsburg

Vijfde dode na aanslag Straatsburg

Vijfde dode na aanslag Straatsburg
16-12-2018 22:44 | Buitenland | auteur ANP

STRAATSBURG - De aanslag in Straatsburg afgelopen dinsdagavond heeft aan een vijfde slachtoffer het leven gekost. Een Straatsburgse musicus van Poolse afkomst stierf zondag, vijf dagen na de aanslag in het ziekenhuis, schrijft zijn broer op Facebook.

Hij was al hersendood verklaard, melden Franse media. Het Openbaar Ministerie in Parijs bevestigt de dood van de man.

De 29-jarige extremist Chérif Chekatt schoot dinsdag op voorbijgangers in het centrum van Straatsburg. Daarbij vielen al vier doden en raakten twaalf mensen gewond. Chekatt zou recent zijn geradicaliseerd. Donderdag werd de voortvluchtige zelf gedood door de politie na een tweedaagse klopjacht door 700 leden van de Franse veiligheidsdiensten.

Zondagochtend werden de slachtoffers herdacht tijdens een plechtige bijeenkomst op de Place Kléber in Straatsburg, vlakbij de plaats van de aanslag.

De zoektocht naar mogelijke medeplichtigen van de aanslag in Straatsburg gaat ondertussen door. Drie bekenden van Chekatt zitten nog vast. Vier familieleden van de dader werden eerder dit weekeinde vrijgelaten. Zij hebben volgens de Franse justitie niets te maken met de aanslag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions