Transport Online - Dumoulin maakt Giro tot hoofddoel in 2019

Dumoulin maakt Giro tot hoofddoel in 2019

Dumoulin maakt Giro tot hoofddoel in 2019
16-12-2018 10:03 | Sport | auteur ANP

DEVENTER - Tom Dumoulin heeft de Ronde van Italië tot hoofddoel uitgeroepen voor komend wielerjaar. Dat maakte de renner van Sunweb via een filmpje op Twitter bekend. Het routeschema van de Italiaanse rittenkoers is hem meer op het lijf geschreven dan dat van de Tour de France, waarin hij wellicht ook uitkomt. In beide rondes eindigde Dumoulin dit jaar als tweede.

Na de Tour was de Limburger er vrijwel zeker van dat hij komend jaar voor de eindzege in Frankrijk wilde gaan. Ook zei Dumoulin dat hij, in tegenstelling tot dit jaar, geen twee grote rondes zou rijden. Nu zegt hij deelname aan de Tour, na de Giro, zeker niet uit te sluiten. "Maar daarover beslissen we later'', aldus Dumoulin, die de Giro in 2017 won.

"We hebben er lang over gesproken: het hoofddoel is de Giro'', zegt Dumoulin. "We hebben lang gedacht aan de Tour, maar de Giro heeft zo'n mooi parcours komend jaar. Ik houd van het land, ik houd van de koers. Het is zeer goed mogelijk dat ik ook de Tour rijd, net als afgelopen jaar, maar dat is nog niet beslist. Dat zien we na de Giro. Maar de kans is groot.''

Individuele tijdrit

De Ronde van Italië begint op 11 mei met een individuele tijdrit over ruim 8 kilometer in Bologna. De laatste 2 kilometer lopen fors omhoog. De presentatie van het routeschema, eind oktober, bracht Dumoulin en zijn begeleiders aan het twijfelen. Na de openingstijdrit volgen er namelijk nog een individuele race tegen de klok over 34 kilometer waarin flink geklommen moet worden, terwijl er op de slotdag in Verona nogmaals een tijdrit is, nu over 15 kilometer.

Daartegenover heeft de Tour van 2019, met slechts één individuele tijdrit over 27 kilometer, een voor Dumoulin stuk minder aantrekkelijk ontwerp. De nadruk ligt in Frankrijk komend jaar op de bergen met een recordaantal van dertig cols van tweede, eerste en buitencategorie, vier meer dan afgelopen jaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,739
Diesel1,405

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions