Politie sloot al 307 nepwebwinkels

Politie sloot al 307 nepwebwinkels
15-12-2018 19:20 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - De politie heeft dit jaar al 307 nepwebwinkels gesloten. En het is de verwachting dat er de rest van het jaar nog eens honderd volgen, stelt het Landelijk Meldpunt Internetoplichting bij Radar op NPO Radio1.

De politie roept consumenten op alert te zijn op foute vertalingen, webshops waar alleen met bitcoins betaald kan worden en ongeloofwaardige prijzen waarvoor waar te koop wordt aangeboden. Vooral rond de feestdagen schieten nepwebwinkels als paddenstoelen uit de grond. "Sinds de laatste week van november zien we dat er allerlei websites ontstaan die zich voordoen als Coolblue, Kijkshop, KPN en Tele2. Ze gebruiken de domeinnaam van deze bedrijven en voegen daar dan -deals, -actie, -uitverkoop, -shop of -nederland aan toe'', aldus het meldpunt bij Radar.

Bij de politie zijn inmiddels 75 aangiften over dergelijke websites binnengekomen. Gedupeerden hebben daarbij tussen 500 en 600 euro schade.ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier