Transport Online - '50 maatregelen bij Amsterdamse brandweer'

'50 maatregelen bij Amsterdamse brandweer'

'50 maatregelen bij Amsterdamse brandweer'
15-12-2018 09:59 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Sinds het aantreden van Leen Schaap als brandweercommandant in Amsterdam heeft hij al vijftig keer moeten optreden tegen brandweerlieden die zich niet hielden aan de geldende regels en integriteitscodes. In totaal werden al zes brandweermedewerkers ontslagen. Dat meldt omroep AT5 op basis van onderzoek.

Schaap trad in juni 2016 aan met als taak de heersende cultuur binnen de Amsterdamse brandweer aan te pakken. Hij zei eerder dat er op de kazernes sprake is van een verziekte sfeer. Eerder dit jaar deed hij aangifte van bedreiging met de dood.

De korpsleiding van de Amsterdamse brandweer heeft volgens het onderzoek van AT5 in vier zaken een medewerker in rang teruggezet. In zeven gevallen is er een voorwaardelijk strafontslag verleend, meestal met een proeftijd van twee jaar.

Tien keer kwamen de brandweermedewerkers er met een schriftelijke berisping vanaf en veertien keer bleef het bij een waarschuwing. In de overige zaken moesten medewerkers bijvoorbeeld vakantie-uren inleveren, of werd er salaris ingehouden. In 25 gevallen ging het volgens AT5 om een zogeheten disciplinaire straf.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,678
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions