Tonnen weg na 'geldregen' op snelweg VS

Tonnen weg na 'geldregen' op snelweg VS [+video]
14-12-2018 23:13 | Buitenland | auteur ANP

AST RUTHERFORD - In de Amerikaanse staat New Jersey is bijna 300.000 dollar (ruim 265.000 euro) verdwenen nadat de deur van een geldtruck was opengegaan. Daardoor regende het geld op de snelweg, bericht een lokale nieuwszender.

Het plotse 'geldlek' leidde donderdag tot chaotische toestanden. Automobilisten stopten hun voertuigen en begonnen naar het geld te graaien, met meerdere ongevallen tot gevolg. Niet iedereen stak de rondvliegende bankbiljetten in eigen zak: er waren volgens de politie ook weggebruikers die de medewerkers van het geldtransport te hulp schoten.

Uit onderzoek is gebleken dat de deur van de geldtruck opende door een storing. Het voertuig verloor daardoor twee geldzakken met respectievelijk 140.000 en 370.000 dollar. Die scheurden open, waarna de wind de bankbiljetten meevoerde. Ruim twee ton is teruggevonden, de resterende 295.000 dollar is nog spoorloos.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden