Grote drugsvangst op Syrisch vrachtschip 'Noka'

Grote drugsvangst op Syrisch vrachtschip 'Noka' [+video]
14-12-2018 18:14 | Criminaliteit | auteur ANP/RTR

ATHENE - Griekenland heeft een grote partij drugs onderschept ter waarde van meer dan 100 miljoen euro. De drugs zaten in een Syrisch schip dat onderweg was naar Libië, zei de kustwacht vrijdag.

Opsporingsambtenaren vonden ongeveer zes ton verwerkte cannabis en drie miljoen superkrachtige 'Captagon'-amfetaminepillen, die waren verborgen aan boord van de onder de Syrische vlag varende 'Noka'.

Het vrachtschip, met een elfkoppige bemanning, was van de Syrische haven Latakia op weg naar Benghazi, toen het op 5 december werd onderschept door de Griekse autoriteiten voor de zuidoostelijke kust van Kreta.

De Noka werd opgebracht naar de haven van Heraklion op het Griekse eiland, waar de autoriteiten de volledige lading losten. De drugs werden gevonden in acht containers, verstopt tussen lagen koffie, specerijen en houtkrullen.

Syrië werd een belangrijke exporteur en consument van amfetaminen omdat het trauma van de burgeroorlog in het land de vraag stimuleerde en producenten kansen ruiken.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,457

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden